Om oss

Historien om Klintheims skor börjar i Nacka 1954, Asta och Sture Klintheim hade gått och lagt sig för kvällen. Dom pratade igenom dagen och vad hur det hade varit.

Asta frågade då Sture,
- Har du läst tidningen idag?
Ja svarade Sture, tänker du på samma sak som jag frågade han tillbaka.
- Ja jag såg en annons i tidningen om att det finns en skobutik till salu i Kalmar. Ja sa Sture jag såg den annonsen också!

Asta och Sture tog med sig sina 3 barn och flyttlasset gick mot Kalmar. Där hade dom köpt en skobutik på Södra långgatan 28-32 inne på Kvarnholmen!

1968 utökades det med en ny skobutik på Östra Sjögatan, butiken på Södra långgatan gjorde då om till en ren leksaksbutik som sedan såldes vidare till familjen Nilsson som fortfarande driver Kalmar Lek & Hobby!

1974 gick flyttlasset igen då butiken flyttades till Kaggensgatan 19 där vi fortfarande bedriver vår skobutik.
1980 tog sonen Anders och Yvonne över driften av Klintheims skor. Butiken har i omgångar byggs om bland annat genom att överta Inredningsshopens källarlokal där vi idag har lager och kontor för att frigöra en större butikslokal.

Den sista stora ombyggnaden skedde under februari 2007 då allt från golv till tak byttes och byggdes nytt samtidigt som vi flyttade ut fasaden på fastigheten och skapade ännu mer butiksyta. Idag har vi en totalyta på ca 620 kvm varav 320 kvm är butiksyta.

Nu driver jag som 3:e generationens skohandlare Klintheims vidare på mitt sätt med hjälp av mina duktiga arbetskamrater. Tanken och affärsidén är fortfarande samma som min farmor och farfar hade. Vi ska tillgodose våra kunders behov med att kunna köpa bra skor med en hög servicenivå. Skor som vi köper in med omsorg och helt oberoende där vi själva bygger det sortimentet vi tror på och kan stå för.

Varmt välkommen till Klintheims skor